2011. március 29., kedd

Gyülekezetplántálás IV. rész

A gyülekezetplántálásból fakadó tapasztalatok, tanulságok – IV. rész

Angliából való visszatérésem után, még egyszer kimentünk az utcára, és evangelizáltunk, prófétáltunk a falunak, egy Brazíliából érkezett pásztor és felesége segítségével is. Ugyanazon a helyen voltunk, de ennek még kevesebb látható eredménye volt, mint először.

Ezután, viszont, megkaptunk a Szentlélektől olyan vezetést, hogy konkrétan hova kell menni legközelebb. Egy másik alkalommal odamentünk, abba az utcába, amit az Úr mondott, és imádkozva fel-alá sétáltunk. Kijöttek az egyik házból, és megkérdezték, kit keresünk? Beszélgetésbe keveredtünk velük, és kiderült, hogy valamiféle istenismeretük már volt, és szívesen adnak áramot a következő utcai evangelizációhoz. Az egyik férfi, pedig, inkább ellenállt, és el akart küldeni bennünket.

Vissza is mentünk oda, és hangosítással ott is mondtuk az igét. Látjuk olyankor, hogy többen kiállnak a ház elé, vagy lesnek a kapuból, tehát, hallgatnak, hallják az üzenetet. Csak nem mernek odamenni, talán. Egy fiatal hölgy, viszont, odajött, és azt mondta, hogy ő is keresztyén, csak nincsen gyülekezete, de ha az ő utcájában hirdetnénk az igét, ő is ad villanyt.

Mivel az Úr azt mondta nekünk, hogy segítsünk a szegényeken, de éppen akkor elfelejtettünk adományt vinni, megígértük, hogy legközelebb, hozunk. Mikor visszamentünk, és vittük az élelmiszert, behívtak bennünket a házba. Beszélgetés közben kiderült, hogy bár hisznek Istenben, és igenis szükségük lenne rá, mindenféle okkult dolognak hatására ki van téve az életükre, a visszajáró szellemektől kedve, a kártyajóslásig. Az gondoltuk, Uram, hova is küldtél??? Mindenestre megengedték, még az előzőleg ellenálló férfi is, hogy mindenkiért imádkozzunk.

Utána elmentünk a másik hölgy utcájába, hogy mégsem kérünk aznap áramot, mert későre jár, de ő is behívott, és beszélgettünk. Kiderült, hogy éppen az ő testvére az a hölgy, akinek daganata van a torkában, és ő is (mégis) megengedte, hogy imádkozzunk érte. Úgy érezték ők is, mi is, a Szentlélek kenetét, hogy alig tudtunk lábon állni. Várjuk a folytatást! Most az Úrnak cselekednie kell!

A következő alkalommal visszamentünk a második helyre, és az ő villanyuk segítségével, hangosan hirdettük az igét. Az Úr arra vezetett, hogy leginkább az alap evangéliumot kell kimondani, az I.Kor 14 alapján, Jézus Krisztus halálát, eltemettetését, valamint feltámadását. A mi hitünk nem kitalált meséken, hanem szemtanuk által hitelesített történelmi eseményeken áll! Ugyanakkor, szívesen imádkozunk az emberek problémáiért is. Isten akarja az ő üzenetét csodákkal és jelekkel is megerősíteni!

Ekkor is lestek az emberek. Valaki oda is jött biciklivel és meg akart bennünket állítani, de nem hagytuk abba. Egy néni akkor kilépett a házából, és határozottan felénk jött. Gondoltam, jaj, ez most mit fog mondani. Azt mondta, viszont, hogyha kint lett volna, akkor meg is mondta volna ennek a fiúnak! Csak csináljuk, mondjuk nyugodtan, erre szükség van! Személyes beszélgetésünk is volt egy pár emberrel.

Hát, akkor, most itt tartunk. Várjuk az anyagi, szellemi áttörést. És folytatjuk a tevékenységünk.

(Biztos lesz még folytatás)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése